# Community Issues List ETV-HD April – June 2018

## **EDUCATION**

Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Curious Mister Catesby 4/08/18 3:00pm 60 minutes Largely forgotten artist who studied North American wilderness prior to the American Revolution.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 210 Red Wolf Revival 4/08/18 4:00pm 30 minutes The fate of wild red wolves hinges on significant biological, cultural and economic challenges.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	ACC Inventure Prize 4/16/18 7:00pm 60 minutes The ACC InVenture Prize is a competitive reality style collegiate invention competition in which undergraduates from all 15 ACC schools compete in a head-to-head format.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene # 1811 4/19/18 7:30pm 30 minutes Profiles of several people and programs that are getting young girls ready for the future, including a Winthrop student who is educating the community about hip hop, race, and culture.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length:	Sea Change 4/22/18 4:00pm 60 minutes

Description:	Narrator Patrick McMillan takes viewers to coastal communities in South Carolina and Georgia, exploring diverse perspectives on the impact of sea level rise.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories Charlie's Place 4/26/18 9:00pm 30 minutes The story of an African American nightclub in Myrtle Beach, South Carolina that was a significant stop on the Chitlin Circuit in the segregated South.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories The Education of Harvey Gantt 4/26/18 9:30pm 30 minutes Desegregation of Clemson College leads the way to changes in public policy and civil rights in South Carolina.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Classrooms Teacher of the Year 4/30/18 7:00pm 60 minutes We'll introduce you to the SC Teacher of the Year finalists, as well as other teachers from around the state who are doing creative and innovative things in the classroom.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Discovering Beverly Cleary 5/13/18 5:00pm 30 minutes The life, literature and legacy of children's book author Beverly Cleary is celebrated.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene # 1815 5/17/18 7:30pm 30 minutes Americans vote for their favorite book in The Great American Read.
Series Title:	Carolina Stories

Episode: Airdate: Time: Length: Description:	The Mapping of Kosciuszko's Tunnel 5/20/18 3:00pm 30 minutes Preservation of the only existing military tunnel during the American Revolution at the Ninety Six National Historic Site.
Series Title:	Carolina Stories
Episode:	Down on Bull Street
Airdate:	5/20/18
Time:	4:00pm
Length:	60 minutes
Description:	History and evolution of S.C. State Hospital's Bull Street campus and its service to the mentally ill.
Series Title: Episode:	Great American Read
Airdate:	5/22/18
Time:	8:00pm
Length:	120 min
Description:	Examine the power, passion and joy of reading through the lens of America's 100 best-loved books.

# **CULTURAL/ARTS**

Series Title:	Palmetto Scene # 1810
Episode:	4/12/18
Airdate:	7:30pm
Time:	30 minutes
Length:	A youth theater program in Greenwood, a senior theater program in
Description:	Anderson, and opera composer Carlisle Floyd.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Great Performances The Opera House 5/25/18 9:00pm 120 min The Met Opera's Lincoln Center home and the cultural life of 1950s-60s New York City are explored.
Series Title:	Foreigner Live At the Symphony
Episode:	Tosca
Airdate:	6/08/18
Time:	9:00pm
Length:	60 min

Description:	Legendary rock 'n' roll band Foreigner performs their hits with the 21st Century Symphony Orchestra.
Series Title:	Great Performances At the Met
Episode:	Tosca
Airdate:	6/15/18
Time:	9:00pm
Length:	2.5 hours
Description:	Sir David McVicar's new production of Puccini's classic stars Sonya
-	Yoncheva and Vittorio Grigolo.

#### **RECREATION/LEISURE**

Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories A Look Back At Naturescene 4/01/18 3:00pm 30 min Popular South Carolina "nature walk" series became a national public television favorite, and went from exploring vacant downtown lots to all fifty states and the Soviet Union.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Southern Lens GIF 4/02/18 9:00pm 60 min In 1952, bluesman Henry 'Gip' Gipson opened a ramshackle backyard juke joint in Alabama.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1809 4/05/18 7:30pm 30 min Sustainability at Asheville's Sierra Nevada brewery; Columbia airplane hangar turns into brewery.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Old House #1617- 1626 Charleston Homes 4/05/18 - 5/31/18 8:00pm 60 min Restoration of homes in Charleston, SC
Series Title:	South Carolina A-Z

Episode: Airdate: Time: Length: Description:	4/19/18 9:00pm 60 min Quirky alphabetical travelogue of the Palmetto State.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Penny & Red: The Life of Secretariat's Owner 5/13/18 5:30pm 60 min The life of Penny Chenery, owner of the Triple Crown winning horse Secretariat, is explored.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 202 Eat White Dirt 5/20/18 3:30pm 30 min The history of the practice of consuming earth, a phenomenon known as geophagy, is examined.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South #310 Honky Tonk Heaven 5/21/18 9:00pm 60 min Honky Tonk Heaven is a toe-tapping tour of a legendary Texas dancehall, the Broken Spoke in Austin.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description: dance.	Shag 6/17/18 3:00pm 30 min Classic film from South Carolina ETV tracing the history of the state
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 212 Shake 'em on Down: The Blues According to Fred McDowell 6/17/18 3:30pm 60 min The story of Fred McDowell, the godfather of the North Mississippi style of blues, is highlighted.

Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	<ul> <li>145 Broad Acres Road</li> <li>6/17/18</li> <li>4:30pm <ul> <li>30 min</li> </ul> </li> <li>Pearl Fryar just wanted to win Yard of the Month and ended up attracting hundreds of people a week to his Carolina topiary garden.</li> </ul>
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Grand Strand 6/24/18 4:00pm 60 min History of South Carolina's Grand Strand, from turpentine and timber source to resort haven.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories Drive-Ins and Soda Shops 6/24/18 5:00pm 60 min South Carolina's nostalgic businesses remembered.
POLITICS	
IOLINES	
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1810 4/06/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length:	4/06/18 7:30pm 30 min

Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1812 4/22/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 304 Divided City 4/23/18 9:00pm 30 min Divided City reveals deep divisions about the history and symbolism of Confederate monuments.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1813 4/29/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene # 1814 5/10/18 7:30pm 30 minutes Young politicians; a violin from the 1600s.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1815 5/13/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1816 5/20/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode:	2018 ETV Debates GOP Gubernatorial Primary debate From Clemson

Airdate: Time: Length: Description:	5/23/18 7:00pm 60 min Republican Gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	2018 ETV Debates Democratic Gubernatorial Primary debate From Clemson 5/24/18 7:00pm 60 min Democratic Gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1814 6/03/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	2018 ETV Debates Democratic Gubernatorial Primary Debate from Columbia 6/04/18 7:00pm 60 min Democratic gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	2018 ETV Debates GOP Gubernatorial Primary debate From Columbia 06/05/18 7:00pm 60 min GOP Gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1817 6/10/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode:	This Week in South Carolina # 1818

Airdate: Time: Length: Description:	6/17/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	2018 ETV Debates GOP Gubernatorial Runoff Debate 06/20/18 7:00pm 60 min Runoff debate between Governor Henry McMaster and Businessman John Warren.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	This Week in South Carolina # 1816 6/24/18 7:30pm 30 min Newsmakers and policymakers in studio with host Charles Bierbauer.

#### PUBLIC INTEREST

Episode: Airdate: Time: Length:	Carolina Stories Down But Not Out 4/06/18 4:00pm 60 min Homelessness in our state
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description: South.	
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene # 1812 4/26/18 7:30pm 30 minutes The opening of the SC Ports Authority's new inland port, three telehealth programs helping families, and a preview of the newest Carolina Stories, "Charlie's Place."

Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 306 120 Days 4/30/18 9:00pm 60 min After an unexpected traffic stop a family man in North Carolina is ordered to self-deport to Mexico.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene # 1813 5/03/18 7:30pm 30 minutes Snakes and other SC animals.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 307 62 Days 5/07/18 9:00pm 30 min Marlise Munoz was 33 years old and 14 weeks pregnant when she suffered a pulmonary embolism and was pronounced brain-dead. Due to a little-known Texas law, the Munoz family was forced to keep Marlise on life support against her wishes. 62 Days follows the Munoz family's journey from tragedy to activism as they fight to change this law, revealing the human toll behind a growing political trend.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Royal Wedding Watch 5/14 – 5/18 10:00pm 60 min Join hosts Meredith Vieira and Matt Baker to learn more about Prince Henry and Meghan Markle.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Royal Wedding: Prince Harry and Meghan Markle 5/19/18 4:00am 5 hours Royal wedding of Prince Harry and Meghan Markle
Series Title: Episode: Airdate: Time:	Palmetto Scene # 1817 5/14/18 7:30pm

Length:	30 minutes
Description:	The Father Project.
Series Title:	ETV Classic
Episode:	Midwifery: Delivered with Love
Airdate:	5/13/18
Time:	3:00pm
Length:	30 min
Description:	Midwifery in South Carolina in the 20th century.
Series Title:	Requiem For My Mother
Episode:	5/13/18
Airdate:	4:00pm
Time:	60 min
Length:	Composer Stephen Edwards pays tribute to his mother and musical muse
Description:	with an orchestral composition.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South # 309 See the Keepers 5/14/18 9:00pm 30 min The film bears witness to the complexity of caring for animals in captivity at the Memphis Zoo.
Series Title: Episode: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1816 6/28/17 7:30pm 30 min Barrier Island Oyster Company; Agape Chocolate

#### DISABILTIES

Series Title:	Southern Lens #506
Episode:	Jackson Sandwich
Airdate:	4/29/18
Time:	3:00pm
Length:	30 minutes
Description:	Filmmaker chronicles the early diagnosis of his son's autism.
Series Title:	Reel South #102
Episode:	Tommy! The Dreams I Keep Inside Myself
Airdate:	4/29/18
Time:	3:30pm

Length: Description:	30 minutes Tommy Onorato, a 60 year-old man with an Autism Spectrum Disorder, dreams of singing in a Big Band.
Series Title: Episode Airdate Time: Length: Description:	Reel South # 305 Jonah Stands Up 5/07/18 9:30pm 30 min Jonah Bascle challenges stereotypes associated with differently-abled individuals in New Orleans.
	Reel South # 308 Driven Blind 5/07/18 9:30pm 30 min Dan Parker, a champion drag racer, struggles to adapt after being blinded in a racing accident.

### WAR/VETERANS

Series Title:	GI Jews – Jewish Americans in WWII
Episode	4/11/18
Airdate	10:00pm
Time:	90 min
Length:	The story of the 550,000 brave Jewish Americans who served in World
Description:	War II is revealed.
Series Title:	Jewish American Soldiers: Stories from WWII
Episode	4/12/18
Airdate	9:00pm
Time:	60 min
Length:	A documentary focusing on the life stories of Jewish American World
Description:	War II veterans and their unique experiences.
-	Shoebox Memories 5/27/18 3:00pm 30 min The stories of World War II veterans from the SC Lowcountry.
-	The stories of World War II veterans from the SC Lowcountry.

Series Title: Last Ring Home

Episode Airdate Time: Length: Description:	5/27/18 3:30pm 30 min A Naval Academy ring made its way home 17 years after a soldier was killed during World War II.
Series Title: Episode	Bringing the Fallen Home
Airdate	5/27/18
Time:	5:00pm
Length:	60 min
Description:	Family members of America's fallen warriors share heartwarming stories of their loved ones.
Series Title: Episode	National Memorial Day Concert
Airdate	5/27/18
Time:	8:00pm
Length:	90 min
Description:	A wonderful night of remembrance honors the service of American men and women in uniform.
Series Title: Episode	Going to War
Airdate	5/28/18
Time:	9:00pm
Length:	90 min
Description:	This documentary takes us inside the experience of battle and reveals the experiences of soldiers.

# South Carolina Channel/ETV World

## **EDUCATION**

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Biz Kid\$ Sundays (ETVW) 8:00am 30 minutes BIZ KID\$ is the fun, new, fast-paced TV series where kids teach kids about money and entrepreneurship. Created for school-aged children, each half-hour episode features several young business owners and philanthropists who share their success stories. Whether it's a skateboard designer, a candy store owner, or a hip-hop music producer, the kids on the series inspire young viewers. Throughout the series, kids learn about saving, budgeting, investing and giving back to the community.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	SciGirls Sundays until 6/3 (ETVW) 8:30am 30 minutes This series showcases bright, curious real girls putting science and engineering to work as they answer questions and make unexpected discoveries in the world around them.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1811 4/19 (SCC), 4/22 & 4/24 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes Profiles of several people and programs that are getting young girls ready for the future, including a Winthrop student who is educating the community about hip hop, race, and culture.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Dropping Back In Wednesdays, starting 5/16 (ETVW) 11:00am 30 minutes A new documentary series, "Dropping Back In" is part of the national adult education initiative Fast Forward. There are five half-hour programs. Each program features inspiring stories of former dropouts telling their personal stories, profiles of institutions and organizations that are forging innovative solutions, and leading experts discussing key issues.
Series Title: Airdate: Time: Length:	Palmetto Scene #1815 5/17 (SCC), 5/20 & 5/22 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes

Description:	Americans vote for their favorite book in The Great American Read.
Series Title: Episode Title Airdate: Time: Length: Description:	Great American Read : Launch 5/22, 5/23, 5/24, 5/26 (ETVW) 11:00pm, 3:00am, 7:00am, 6:00am & 3:00pm 60 minutes Examine the power, passion and joy of reading through the lens of America's 100 best-loved books.
	Carolina Classrooms #304 : Teacher of the Year 5/31 (SCC), 6/4 (ETVW) 10:00pm, 12:00pm 60 minutes We'll introduce you to the SC Teacher of the Year finalists, as well as other teachers from around the state who are doing creative and innovative things in the classroom.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	e: Grooming a Generation 6/3 (ETVW) 7:30am 30 minutes A reading program run by a group of African-American barbers in Ypsilanti, Michigan is featured.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Kid Stew Sundays starting 6/3 (ETVW) 8:30am 30 minutes KID STEW is a new fast-paced, irreverent series that's by kids, about kids and for kids, encouraging their interest in art, music and reading — and filled with plenty of laughs. From a concept by James Patterson, the best-selling author of adult and children's books, KID STEW features an engaging and diverse cast of real, relatable pre-teens in a variety of entertaining vignettes and sketches.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	e: Roadtrip Nation: Future West 6/3 (ETVW) 2:00pm 60 minutes College students explore the creative ways Arizona residents are pushing innovation to its limits.
Program Title	e: Roadtrip Nation: One Step Closer

Airdate: 6/10 (ETVW)

Time: Length: Description:	2:00pm 60 minutes Three community college students meet influencers and professionals who also hold associate degrees.
Episode Title: Airdate: Time: Length:	Carolina Business Review Clarence Armbrister, President, JCSU 6/21 (SCC), 6/27 & 6/29 (ETVW) 9:30pm, 5:00pm, 6:00pm 30 minutes Special Guest: Clarence Armbrister, President, JCSU. Panelists: Keith Poston, President & Executive Director, Public School Forum of North
	Carolina; and Carlos Phillips, President and CEO, Greenville Chamber.
Program Title	Doing The Reptile Rumba from the Rainforest of
Airdate: Time: Length: Description:	Ranomafana 6/24 (ETVW) 7:00am 60 minutes Herpetologist Erik Callender has turned his fascination with reptiles into a teaching career.

# MINORITY/ETHNIC ISSUES

Program Title: Circle Unbroken: A Gullah Journey from Africa to America		
Airdate:	4/4 (ETVW), 6/18 (SCC)	
Time:	8:00am, 8:00pm	
Length:	60 minutes	
Description:	Anita Singleton-Prather presents a visual celebration of the Gullah people	
	in words and music.	
U	Black America Since MLK: and Still I Rise	
Airdate:	4/7 (ETVW)	
Time:	1:00pm	
Length:	4 hours	
Description:	Henry Louis Gates, Jr. looks at the last 50 years of African-American	
	history - from Stokely Carmichael to Barack Obama, James Brown to	
	Beyonce - charting the remarkable progress made and raising hard	
	questions about the obstacles that remain.	
U	: Karamu: 100 Years in the House	
Airdate:	4/8 (SCC)	
Time:	8:00pm	
Length:	30 minutes	
Description:	Karamu House in Cleveland, Ohio, the oldest African-American theater in	
	America, is showcased.	

Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories #508 Dizzy Gillespie: From the Be to the Bop 4/8 (SCC) 7:30pm 30 minutes South Carolinian jazz musicians explore the legacy of native son John Birks "Dizzy" Gillespie with biographer Dr. Al Fraser.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South #301 Gip 4/9, 6/4 (SCC) 10:00pm 60 minutes In 1952, bluesman Henry 'Gip' Gipson opened a ramshackle backyard juke joint in Alabama.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	AfroPop: The Ultimate Cultural Exchange Wednesdays, 4/11 – 5/9 (ETVW) 5:00am 60/90 minutes AFROPOP: THE ULTIMATE CULTURAL EXCHANGE, the innovative documentary series on contemporary life, art and pop culture in the African Diaspora. Four films introduce powerful stories: African boxers journey across the Atlantic to match their skills against the best in the world; a teenage girl travels to Ghana and an expatriate from Sierra Leone returns to his homeland, each hoping to dispel prevailing myths about the two countries; and, Hurricane Katrina victims find themselves refugees in their own country.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories #603 Charlie's Place 4/30 (SCC), 5/2 (ETVW) 8:00pm, 8:30am 30 minutes The story of an African American nightclub in Myrtle Beach, South Carolina that was a significant stop on the Chitlin Circuit in the segregated South.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories #510 The Education of Harvey Gantt 4/30 (SCC), 5/2 (ETVW) 8:30pm, 8:00am 30 minutes Desegregation of Clemson College leads the way to changes in public policy and civil rights in South Carolina.

Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Robert Smalls: From Slavery to Congress 4/30 (SCC) 9:00pm 60 minutes Scholars, an author, family descendants, and independent filmmaker join others to examine the historic life of Robert Smalls.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Pacific Heartbeat Wednesdays, 5/2 – 5/16 (ETVW) 7:00am 60/90 minutes Running the gamut from enlightening documentaries to musical showcases, the anthology series PACIFIC HEARTBEAT draws viewers into the heart, mind and soul of Pacific Island culture.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South #306 120 Days 5/7 (SCC) 10:00pm 60 minutes After an unexpected traffic stop a family man in North Carolina is ordered to self-deport to Mexico.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	Mr. Tanimoto's Journey 5/16 (ETVW) 8:30am 30 minutes After the Japanese bombing of Pearl Harbor in 1941, 120,000 American citizens of Japanese descent were wrongfully imprisoned in internment camps across the country. Jim Tanimoto, born in in California is the last living member of a group of men known as Block 42, who bravely protested the loss of their constitutional rights. This is his story. It is a window into the xenophobia that afflicted our country in the mid-20th century and a sobering reminder of how fear of other societies can cause us to abandon our own most cherished values.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Unchained: Generational Trauma and Healing 5/23 (ETVW) 6:00am 60 minutes The lingering trauma handed down from the American slavery system is examined.
Series Title:	Reel South #310

Episode Title: Honky Tonk Heaven

Airdate: Time: Length: Description:	5/28 (SCC) 10:00pm 60 minutes Honky Tonk Heaven is a toe-tapping tour of a legendary Texas dancehall, the Broken Spoke in Austin.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Harpists's Legacy: Ann Hobson Pilot and the Sound Change 6/3 (SCC) 8:30pm 30 minutes The revered harpist was the first black female principal player in a major symphony orchestra.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Musical Threads: Expression of a People 6/3 (SCC) 9:00pm 60 minutes Guitar virtuoso Tyron Cooper and soprano Marietta Simpson explore African-American musical culture.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories #306 The Penn Center: A Legacy of Change 6/18 (SCC) 9:00pm 30 minutes One of country's first schools for freed slaves preserves and promotes African American history and Gullah culture.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Stories #509 Born to Rebel, Driven to Excel 6/18 (SCC) 9:30pm 30 minutes South Carolinian Benjamin Mays rises against the tide of prejudice to become Morehouse College President, head of Atlanta's desegregation effort, and mentor to Martin Luther King, Jr.

# **CULTURAL/ARTS**

Series Title:	Theater Talk
Airdate:	Sundays (SCC)
Time:	6:00pm
Length:	30 minutes
Description:	Theater Talk is the lively discussion series devoted to the world of
-	the stage.

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Live at the Charleston Music Hall Wednesdays (SCC) 11:00pm 30 minutes Artists performances recorded live at the historic Charleston Music Hall with host Mark Bryan (Hootie & the Blowfish). The series visits an impressive roster of music's best talent in this new concert series packed full of soulful songwriting and award-winning music.
	Great Performances #4109 She Loves Me 4/1 (SCC) 7:00pm 2.5 hours Two feuding clerks in a Budapest parfumerie don't realize they're romantic pen pals.
	Great Performances at the Met #1203 The Exterminating Angel 4/1 (SCC) 9:30pm 2.5 hours Thomas Ades' opera is a surreal fantasy of a dinner party from which the guests can't escape.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Jazz At Magnolia 4/8 (SCC) 8:00pm 60 minutes Dizzy Gillespie performs with Jon Faddis, JC Heard, Tommy Flanagan and other jazz greats at the 1985 Spoleto Festival in Charleston, SC.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Great Performances at the Met #908 Iolanta/Bluebeard's Castle 4/8 (SCC) 9:00pm 3 hours Enjoy an operatic double bill. Tchaikovsky's "Iolanta" features Anna Netrebko and Piotr Beczala.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1810 4/12 (SCC), 4/15 & 4/17 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes A youth theater program in Greenwood, a senior theater program in Anderson, and opera composer Carlisle Floyd.

	Great Performances #3908 Matthew Bourne's Sleeping Beauty 4/15 (SCC) 7:00pm 2 hours Choreographer Matthew Bourne presents a highly theatrical production of the timeless fairy tale.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Shakespeare Live! from the RSC 4/15 (SCC) 9:00pm 2 hours Benedict Cumberbatch, Judi Dench and Ian McKellen mark the life and work of William Shakespeare.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Great Performances #4107 New York City Ballet in Paris 4/22 (SCC) 7:00pm 60 minutes New York City Ballet performs an all-Balanchine program of dazzling ballet masterpieces in Paris.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	New York City Ballet Symphony in C 4/22 (SCC) 8:00pm 60 minutes
	Live from Lincoln Center #4301 Sutton Foster in Concert 4/22 (SCC) 9:00pm 60 minutes Tony winner Sutton Foster brings her irresistible talent and effusive charm to the Appel Room.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: will.i.am - Landmarks Live in Concert: A Great Performances Special 4/22 (SCC) 10:00pm 60 minutes Artist will.i.am performs from London's Royal Albert Hall and reunites with The Black Eyed Peas.

	Live from Lincoln Center #4302 Leslie Odom Jr. in Concert 4/29 (SCC) 9:00pm 60 minutes The Tony winner and jazz vocalist brings his remarkable talent to this intimate performance.
Airdate: Time: Length:	International Jazz Day from Cuba 4/29 (SCC) 10:00pm 60 minutes World-renowned artists come together for an International Jazz Day celebration in Havana, Cuba.
	Live from Lincoln Center #4303 Stephanie J. Block in Concert 5/6 (SCC) 7:00pm 60 minutes Stephanie J. Block unleashes her immense voice and bold charisma for a special night of cabaret.
Airdate: Time: Length:	Jazz Ambassadors 5/6 (SCC) 8:00pm 60 minutes Dizzy Gillespie and more jazz greats combated racially charged Soviet propaganda through their music.
	Great Performances at the Met #1204 L'elisir D'amore 5/6 (SCC) 9:00pm 2.5 hours Bartlett Sher's production is charming, with deft comedic timing, but also emotionally revealing.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	Requiem for My Mother 5/7 (SCC), 5/14 (ETVW) 8:00pm, 6:00am 60 minutes Composer Stephen Edwards pays tribute to his mother and musical muse with an orchestral composition.

	Live from Lincoln Center #4304 Andrew Rannells in Concert 5/13 (SCC) 8:00pm 60 minutes Andrew Rannells brings his signature blend of vocal prowess and wry wit to a sparkling set of songs.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Vanessa 5/13 (SCC) 10:00pm 2 hours The Pulitzer Prize-winning opera, Vanessa, is a penetrating tale of a morbid love triangle, marked with unrequited love and loneliness.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Chamber Music Man 5/21 (SCC) 8:00pm 60 minutes Accomplishments of Charles Wadsworth, founder of Spoleto's chamber music series.
Episode Title: Airdate: Time: Length:	Art's the Thing Fools Fire 5/21 (SCC) 9:00pm 60 minutes Physical comedians in live performances at the 1984 Spoleto Festival.
	Great Performances #4210 The Opera House 5/27 (SCC) 7:00pm 2 hours The Met Opera's Lincoln Center home and the cultural life of 1950s-60s New York City are explored.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length:	Great Performances at the Met #1205 La Boheme 5/27 (SCC) 9:30pm 2.5 hours
Program Title Airdate: Time:	: Symphony for Nature: The Britt Orchestra at Crater Lake 6/10 (SCC) 9:00pm

Length: Description:	30 minutes More than 130 musicians perform at Crater Lake National Park in Oregon in July 2016.
Airdate: Time: Length:	: Foreigner Live at the Symphony 6/17 (SCC) 7:00pm 60 minutes Legendary rock 'n' roll band Foreigner performs their hits with the 21st Century Symphony Orchestra.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Great Performances at the Met #1206 Tosca 6/17 (SCC) 9:30pm 2.5 hours Sir David McVicar's new production of Puccini's classic stars Sonya Yoncheva and Vittorio Grigolo.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Shakespeare in the Shadows 6/24 (SCC) 6:30pm 30 minutes Mark Cohen, who honed his craft at Royal Shakespeare Company affiliate Guildhall, performs a one man show of Shakespeare's most intriguing characters-from the storm tossed, supernatural world of "The Tempest" to the dark corridors of Macbeth's Dunsinane.

# **PUBLIC INTEREST**

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	A Chef's Life Wednesdays (SCC) 8:00pm 30 minutes A Chef's Life is a new food/reality series featuring Chef Vivian Howard. Vivian was making a name for herself in New York City, when her father, a hog farmer, offered to get her started in her own restaurant. The series plunges audiences into the kitchen of the restaurant Chef and The Farmer, a highbrow restaurant located in Kinston, NC, one of the most impoverished communities in the U.S.
Series Title:	Carolina Business Review
Airdate:	Thursdays (SCC), Wednesdays & Fridays (ETVW)
Time:	9:30pm, 5:00pm, 6:00pm
Length:	30 minutes

Description: Carolina Business Review is the longest running and most widely watched syndicated program on business and industry in the Carolinas. CBR provides in-depth analysis of the week's business highlights through conversations with CEOs and business, political and academic leaders in North and South Carolina. Topics addressed include general business indicators, the economy of North and South Carolina, the financial market, and corporate and real estate development.

Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: From The Lowcountry to the Old Country – Taylor Festival Choir and Na Fidleiri Tour Ireland 4/2 (SCC) 9:00pm 60 minutes Na Fidleiri and the Taylor Festival Choir tour Ireland in the Summer of 2013. Amazing places visited include Belfast, Dublin, Galway, Glendalough, Cobh, Kylemore Abbey and the Cliffs of Moher. Directors, Mary and Robert Taylor.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Project: Shattered Silence 4/7 (ETVW) 5:00am 60 minutes An in-depth look at the remarkable real-life experiences of high-schoolers from the Tampa Bay area.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: ACC Inventure Prize 2018 4/16 (SCC), 4/23 (ETVW) 8:00pm, 11:00am 60 minutes Competition in which undergraduates from all 15 ACC schools compete in a head-to-head format with the 5 finalist teams appearing on a live broadcast.
	Reel South #302 Alabama Bound 4/16, 6/11 (SCC) 10:00pm 60 minutes Alabama Bound chronicles the roller-coaster ride for gay rights in the
Series Title: Airdate: Time: Length:	Palmetto Scene #1812 4/26 (SCC), 4/29 & 5/1 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes

Description:	The opening of the SC Ports Authority's new inland port, three telehealth programs helping families, and a preview of the newest Carolina Stories, "Charlie's Place."
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	In Our Son's Name 5/7 (SCC) 9:00pm 60 minutes After losing their son on September 11, 2001, a grieving couple begins a journey of reconciliation.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Homeless Chorus Speaks 5/9 (ETVW) 8:00am 60 minutes Homeless advocates bring people off the streets and into a church where they share a love of music.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	World on the Brink Sundays, 5/13, 5/27 – 6/10 (ETVW) 3:00pm 60 minutes In 2018, the world feels more dangerous, more threatening, and more unpredictable than ever. Global institutions seem unable to control forces unleashed by an increasingly interconnected world. We appear to be moving forward and backward at the same time - forward into a world where technology connects us at an ever-faster pace, and backward into a world where tribalism, religious differences, and resource-scarcity rule the day. In a new, up-to-the-minute documentary series titled A World On the Brink, host Dee Smith (a permanent member of the Council on Foreign Relations and currently at the University of Texas at Austin) provides crucial insights into how we arrived at today's fractured moment, where we may be headed next.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South #307 62 Days 5/14 (SCC) 10:00pm 30 minutes Marlise Munoz was 33 years old and 14 weeks pregnant when she suffered a pulmonary embolism and was pronounced brain-dead. Due to a little-known Texas law, the Munoz family was forced to keep Marlise on life support against her wishes. 62 Days follows the Munoz family's journey from tragedy to activism as they fight to change this law, revealing the human toll behind a growing political trend.

Program Title	: The Royal Wedding: Prince Harry & Meghan Markle
Airdate:	5/19, 5/20 (ETVW)
Time:	4:00am, 1:00pm
Length:	5 hours
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	<ul> <li>Royal Wedding: Highlights of the Day 5/24 (ETVW)</li> <li>12:30pm 90 minutes</li> <li>Highlights from the wedding of Prince Harry and Meghan Markle are showcased.</li> </ul>
Series Title:	Palmetto Scene #1807
Airdate:	5/24 (SCC), 6/3 & 6/5 (ETVW)
Time:	8:00pm, 4:00pm, 5:00pm
Length:	30 minutes
Description:	Farm to Table restaurant; Musician attends virtual school.
Series Title:	Palmetto Scene #1817
Airdate:	6/17 & 6/19 (ETVW), 6/21 (SCC)
Time:	4:00pm, 5:00pm, 8:00pm
Length:	30 minutes
Description:	The Father Project.
Series Title:	Palmetto Scene #1816
Airdate:	6/28 (SCC), 7/1 & 7/3 (ETVW)
Time:	8:00pm, 4:00pm, 5:00pm,
Length:	30 minutes
Description:	Barrier Island Oyster Company; Agape Chocolate.

# HEALTH/HEALTHCARE

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Healthy Body Healthy Mind Tuesdays (ETVW) 10:00am 30 minutes Uplifting and energizing, this award-winning series explores the personal side of health breakthroughs in treatment, prevention and research with well-told, real stories of doctors, scientists and patients.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Second Opinion Tuesdays (ETVW) 10:30am 30 minutes Fast-paced and provocative, SECOND OPINION focuses on health literacy in an engaging, entertaining and accessible way. The long-running

	series engages a panel of medical professionals and lay people in honest, in-depth discussions about complex health issues and life-changing medical decisions.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Too Soon to Forget: The Journey of Younger Onset Alzheimer's Disease 5/14 (ETVW) 8:00am 60 minutes An in-depth look at the particulars of Alzheimer's disease focuses on its effects and impacts.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Power to Heal: Medicare and the Civil Rights Revolution 5/23 (ETVW) 7:00am 60 minutes POWER TO HEAL: MEDICARE AND THE CIVIL RIGHTS REVOLUTION is an hour-long documentary chronicling the historic struggle to secure equal and adequate access to healthcare for all Americans. Central to the story is the tale of how a new national program, Medicare, was used to mount a dramatic, coordinated effort that racially desegregated thousands of hospitals across the country, all in a matter of months in 1966. Using the carrot of Medicare dollars, the federal government virtually ended the practice of segregating patients, doctors, medical staffs, blood supplies and linens. As one of the least known chapters of the civil rights movement, POWER TO HEAL examines how its leaders and grass-roots volunteers pressed and worked with the federal government to achieve justice and fairness for African Americans.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Beautiful Remedy 6/5 (ETVW) 6:00am 60 minutes The Arts in Medicine Program at the University of Texas MD Anderson Children's Cancer Hospital.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: No Evidence of Disease 6/5 (ETVW) 7:00am 60 minutes A unique rock band made up of six gynecologic oncology surgeons from across America is profiled.
Program Title Airdate: Time: Length:	: Living with Alzheimer's and Dementia 6/5 (ETVW) 8:00am 60 minutes

Description:	The effects Alzheimer's and dementia have on individuals, families and communities are explored.
Program Title	: Alzheimer's: Every Minute Counts
Airdate:	6/18 (ETVW)
Time:	6:00am
Length:	60 minutes
Description:	The national public health threat posed by Alzheimer's disease is explored.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Do No Harm: The Opioid Epidemic Sundays, 6/17 – 7/1 (ETVW) 3:00pm 60 minutes When members of the medical profession take the Hippocratic oath, they never imagine that the drugs they prescribe for pain would kill or destroy the lives of their patients. But that is what is happening all across America since the year 1997. According to the CDC over 500,000 lives have been lost due to drug overdose since 2000. Did the pharmaceutical companies, who created and marketed opioids as "safe, non-addictive treatment for pain", realize they were unleashing a modern plague? Or was it a deliberate marketing effort? Do No Harm reveals the truth and what we need to do to stop this man-made epidemic. Prevention through education.

#### **GOVERNMENT/POLITICS**

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	State House Today Tuesdays, Wednesdays & Thursdays (ETVW) 12:00p, 10:00am, 10:00am various Live Senate and House sessions and special reports from the South Carolina State House Tuesdays-Thursdays during the legislative session.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	This Week In South Carolina Tuesdays & Fridays (ETVW), Thursdays (SCC) 6:00pm & 5:00pm, 8:30pm 30 minutes This Week in South Carolina highlights one topic each week with newsmakers and policymakers in studio. Host Charles Bierbauer is Dean of the University of South Carolina College of Information and Communications and a former CNN reporter.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length:	Reel South #304 Divided City 4/30, 6/25 (SCC) 10:00pm 30 minutes

Description:	Divided City reveals deep divisions about the history and symbolism of Confederate monuments.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1814 5/10 (SCC), 5/13 & 5/15 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes Young politicians; a violin from the 1600s.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Carolina Business Review #2746 Charlotte Mayor Vi Lyles 5/17 (SCC), 5/23 & 5/25 (ETVW) 9:30pm, 5:00pm, 6:00pm 30 minutes Special Guest: Vi Lyles, Mayor, Charlotte, NC. Panelists: David Bradley, President, Statesville Chamber of Commerce; and Karen Kedrowski, Executive Director of the Center for Civic Learning and Professor of Political Science, Winthrop University.
	2018 ETV Debates #1 GOP Gubernatorial Primary Debate from Clemson 5/31 (SCC), 6/4 (ETVW) 8:00pm, 10:00am 60 minutes Republican gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
	2018 ETV Debates #2 Democratic Gubernatorial Primary Debate from Clemson 5/31 (SCC), 6/4 (ETVW) 9:00pm, 11:00am 60 minutes Democratic gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
	2018 ETV Debates #3 Democratic Gubernatorial Primary Debate from Columbia 6/7 (SCC), 6/11 (ETVW) 8:00pm, 10:00am 60 minutes Democratic gubernatorial primary election debate moderated by Charles Bierbauer.
Series Title: Episode Title: Airdate:	2018 ETV Debates #4 GOP Gubernatorial Primary Debate from Columbia 6/7 (SCC), 6/11 (ETVW)

Time: Length: Description: Bierbauer.	9:00pm, 11:00am 60 minutes GOP gubernatorial primary election debate moderated by Charles
Program Title Airdate:	: The Mayor: The Age of Riley 6/26 (ETVW)
Time:	6:00am
Length:	60 minutes
Description:	An in-depth look at the life and career of Charleston Mayor Joe Riley, one of the longest-serving mayors in the country.
Program Title	: Night with Mayor Sylvester Turner
Airdate:	6/26 (ETVW)
Time:	7:00am
Length:	60 minutes
Description:	The life and career of Houston Mayor Sylvester Turner are highlighted. Anthony Chase hosts.
Series Title:	2018 ETV Debates #5
Episode Title:	GOP Gubernatorial Runoff Debate
Airdate:	6/25 (SCC), 6/25 (ETVW)
Time:	8:00pm, 11:00am
Length:	60 minutes
Description:	Runoff debate between Governor Henry McMaster and Businessman John Warren.

### NATURE/ENVIRONMENT

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Expeditions with Patrick McMillan Tuesdays, Saturdays (SCC) 9:00pm, 6:30pm 30 minutes Naturalist, author, educator and Emmy-winning host Dr. Patrick McMillan embarks on exotic and fascinating adventures throughout North and South America EXPEDITIONS WITH PATRICK MCMILLAN. The 13-part series overflows with compelling wildlife and wilderness footage captured in the United States and beyond.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Growing A Greener World Tuesdays (SCC) 10:30pm 30 minutes GROWING A GREENER WORLD blends the latest trends in eco- friendly living with traditional gardening know-how. The series highlights

	the diverse people, organizations and events that seek to raise environmental awareness and encourage better stewardship of the planet.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1809 4/5 (SCC), 4/8 & 4/10 (ETVW), 6/10 & 6/12 (ETVW), 6/14 (SCC) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm, 4:00pm, 5:00pm, 8:00pm 30 minutes Sustainability at Sierra Nevada; Airplane hangar turned brewery.
Program Title: Airdate: Time: Length: Description:	4/22 (ETVW), 4/23 (SCC) 3:00pm, 8:00pm 60 minutes
	Carolina Stories #307 The Turtle Ladies of Charleston County 4/23 (SCC) 9:00pm 60 minutes The Loggerhead Sea Turtle is protected by devoted volunteers.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Palmetto Scene #1813 5/3 (SCC), 5/6 & 5/8 (ETVW) 8:00pm, 4:00pm, 5:00pm 30 minutes Snakes and other SC animals.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Changing Seas Thursdays, starting 5/17 (ETVW) 11:00am 30 minutes CHANGING SEAS takes viewers on an exciting adventure to the heart of our liquid planet. The documentary series offers an unprecedented look at how oceanographers and experts study earth's vast underwater wilderness, while shedding light on how over-fishing, global climate change and pollution threaten ocean resources.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Visionkeepers Thursdays, starting 5/17 (ETVW) 11:30am 30 minutes Created and hosted by Dan Barham, VISIONKEEPERS profiles individuals and organizations across the United States making an impact

Episode Title: Airdate: Time: Length:	10:00pm
Airdate: Time: Length:	
Airdate: Time: Length:	1

environment, education and community.

through innovative methods and programs focused on sustainability, the

#### MILITARY/VETERANS

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Fishing Behind the Lines Saturdays (SCC) 6:00pm 30 minutes Fishing Behind the Lines with Don Meissner is a 13-part series designed to be a fishing show concentrating on the perspective of a serviceman or woman. Each week will highlight a day of fishing with an active duty or retired soldier, focusing on rehabilitative recreation through fishing, and the soldier's experiences.
Airdate: Time: Length:	: Canine Soldiers: The Militarization of Love 4/2 (ETVW) 8:00am 60 minutes The intimate bond between Military Working Dogs and their combat soldier handlers are explored.

Program Title: Jewish American Soldiers: Stories from WWII Airdate: 4/16 (SCC), 5/6 (ETVW)

Time: Length: Description:	9:00pm, 3:00pm 60 minutes A documentary focusing on the life stories of Jewish American World War II veterans and their unique experiences.
Airdate: Time: Length:	In Their Words: Songwriting with Soldiers 4/22 (SCC) 11:00pm 60 minutes Volunteers and professional songwriters work with soldiers to help heal post-traumatic stress.
Airdate: Time: Length:	: Journey Home to the USS Arizona 5/15 (ETVW) 8:00am 60 minutes The family of Raymond Harry Sr. place his ashes aboard the USS Arizona Memorial at Pearl Harbor.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: National Memorial Day Concert 2018 5/27, 6/2 (ETVW), 5/28 (SCC) 11:00pm, 3:00pm, 8:00pm 90 minutes A wonderful night of remembrance honors the service of American men and women in uniform.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	Hallowed Grounds 5/28 (ETVW) 8:00am 60 minutes A look at military cemeteries around the world where American military men and women are buried.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Bringing the Fallen Home 5/28 (SCC) 8:00pm 60 minutes Family members of America's fallen warriors share stories of their loved ones.
	Man and Moment #1 T. Moffatt Burriss and the Crossing 5/28 (SCC) 9:00pm 30 minutes

Description:	Veteran South Carolina paratrooper whose life was fictionalized in "A Bridge Too Far" recounts the actual WWII events with fellow paratrooper Roy Hanna.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Man and Moment #2 Charles Murray: Defining A Hero 5/28 (SCC) 9:30pm 30 minutes Heroic actions on December 16, 1944 propelled soldier into history and the Medal of Honor.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Going to War 5/29, 5/30, 6/1 (ETVW) 12:00am & 4:30am, 6:00am, 12:00am 60 minutes This documentary takes us inside the experience of battle and reveals the experiences of soldiers.
Airdate: Time: Length:	: Dick Winters: "Hang Tough" 5/30 (ETVW) 7:00am 60 minutes Damian Lewis narrates this look at respected World War II combat leader Major Richard D. Winters.
Airdate: Time: Length:	: Stand and Salute: Our Veterans 6/2 (ETVW) 4:30am 30 minutes The challenges US military service members face both during and after active duty are spotlighted.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Long Road Home 6/2 (ETVW) 5:00am 60 minutes The impact of wartime Post Traumatic Stress Disorder on military veterans is explored.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Company of Heroes 6/2 (ETVW) 6:00am 60 minutes Parachute Infantry survivors from Easy Company share their stories of courage during World War II.

Airdate: Time: Length:	<ul> <li>D-Day: The Price of Freedom</li> <li>6/2 (ETVW)</li> <li>7:00am</li> <li>60 minutes</li> <li>Pays tribute to the courageous men who began the liberation of France more than 60 years ago.</li> </ul>
Airdate: Time: Length:	: Homecoming: The Impact On Our Veterans 6/4 (ETVW) 4:30am 30 minutes Veterans, military experts and psychologist discuss the impact of a homecoming on a soldier.
Airdate: Time: Length:	: Into the Light 6/4 (ETVW) 5:00am 60 minutes A veteran with psychological injuries meets a therapist who is confronting her family's struggles.
Airdate: Time: Length:	: Day of Days: June 6, 1944 6/4 (ETVW) 6:00am 60 minutes Four D-Day veterans share their experiences at the Museum of World War II in Natick, Massachusetts.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: D-Day Remembered - June 6, 1944 6/4 (SCC) 8:00pm 60 minutes Historian Rod Gragg presents archival and current footage in Normandy as well as interviews with the veterans who were there.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Man and Moment #3 Ted Bell and the Ridge 6/4 (SCC) 9:00pm 30 minutes S.C. Army veteran visits Okinawa, where, during WWII, he led 200 soldiers to take Ishimmi Ridge but returned with only 22 men.
Series Title:	Man and Moment #4

Episode Title: Steve Flaherty: A Voice Returned

Airdate: Time: Length: Description:	6/4 (SCC) 9:30pm 30 minutes US Army Sgt. Steve Flaherty's letter from Vietnam finally arrives home in 2012.
Airdate: Time: Length:	: Omaha Beach: Honor and Sacrifice 6/6 (ETVW) 7:00am 60 minutes Very personal stories of several World War II veterans as they return to Normandy are highlighted.
Airdate: Time: Length:	2 Sides Project 6/17 (ETVW) 6:00am 60 minutes Six Americans journey to Vietnam and visit the sites where their fathers died in the Vietnam War.
Airdate: Time: Length:	: They Were Our Fathers 6/17 (ETVW) 7:00am 60 minutes Gold Star sons and daughters honor their dads on Father's Day at the Vietnam Veterans Memorial.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	<ul> <li>Comedy Bootcamp: The Documentary 6/19 (ETVW)</li> <li>5:00am 60 minutes</li> <li>Military veterans returning from war share their stories and connect with others through comedy.</li> </ul>
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	<ul> <li>Hunting in Wartime</li> <li>6/19 (ETVW)</li> <li>6:00am</li> <li>60 minutes</li> <li>Tlingit veterans from Hoonah, Alaska who saw combat during the Vietnam War share their experiences.</li> </ul>
Program Title Airdate: Time: Length:	: Survivors of Malmedy: December 1944 6/20 (ETVW) 6:00am 60 minutes

Description: The World War II massacre of 84 American soldiers during the "Battle of the Bulge" is examined.

## HISTORY/SCIENCE/RELIGION

Airdate: Time: Length:	: Rick Steves Special #107 – European Easter 4/1 (ETVW) 3:00pm 60 minutes Rick Steves' European Easter sheds new light on this timeless holiday.
Airdate: Time: Length:	: Divining the Divine 4/2 (SCC) 8:00pm 60 minutes Interviews and trips to spiritual places provide a global spectrum of religious views.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: In Spite of Darkness: A Spiritual Encounter with Auschwitz 4/3 (ETVW) 7:00am 60 minutes An interfaith retreat is held at the notorious Auschwitz-Birkenau concentration camps in Poland.
Airdate: Time: Length:	: The Four Sons and All Their Sons: A Passover Tale 4/3 (ETVW) 8:00am 60 minutes This documentary focuses on the beloved story that has been a part of Passover for centuries.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	4/9 (SCC)
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Sherman's March Through South Carolina 4/9 (SCC) 9:00pm 60 minutes One of the last campaigns of the Civil War rewrites military tactics.
Program Title	: Fire in the Forest: The Life and Legacy of the Ba'al Shem Tov 5/1 (FTVW)

Airdate: 5/1 (ETVW)

Time: Length: Description:	6:00am 60 minutes Scholars shed light on the Ba'al Shem Tov, one of the most celebrated figures in Jewish history.	
Program Title	: Trezoros: The Lost Jews of Kastoria	
Airdate:	5/1 (ETVW)	
Time:		
Length:	90 minutes	
Description:	The Jewish life and culture of Kastoria, a lakeside village in Northwestern	
	Greece, is chronicled.	
Program Title	e: Peruvian Paso	
Airdate:	5/14 (SCC)	
Time:	9:30pm	
Length:	30 minutes	
Description:	Over four centuries of selected breeding produces the genetic miracle that	
	became the "National Horse of Peru." From 1990.	
Program Title: Saving Place, Saving Grace		
Airdate:	6/30 (ETVW)	
Time:		
Length:	60 minutes	
Description:	A Trappist monastery struggles for reformation of their home through a sustainability initiative.	

## **RECREATION/LEISURE**

Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Priscilla's Yoga Stretches Weekdays (ETVW) 9:00am 30 minutes "Priscilla's Yoga Stretches" is a series of 130 programs designed to teach the "building blocks" of yoga exercise, taught by Priscilla Patrick.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Sit and Be Fit Weekdays (ETVW) 9:30am 30 minutes SIT AND BE FIT is a popular exercise series designed to make exercise fun, easy and safe for people of all ages. Programs focus on therapeutic exercises that make everyday activities easier to perform; including core strengthening, balance work, stretching and relaxation.
Series Title: Airdate:	Yoga In Practice Weekdays, weekends (ETVW)

Time: Length: Description:	<ul> <li>3:00pm, 9:00am &amp; 9:30am 30 minutes</li> <li>Yoga in Practice is a 13-part series led by master instructor Stacey</li> <li>Millner-Collins. The program is designed to teach the foundations of yoga to the at-home student, and to encourage a daily yoga practice that is more than simply physical exercise.</li> </ul>
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Classical Stretch: By Essentrics Weekdays (ETVW) 3:30pm 30 minutes Created, produced and hosted by former professional ballerina Miranda Esmonde-White, the continuing series CLASSICAL STRETCH: BY ESSENTRICS helps people of all ages and fitness levels rebalance their bodies, increase mobility and keep joints healthy and pain-free. Based on the fitness technique Essentrics, developed by Miranda, each 30-minute episode features a full-body workout with dynamic strengthening and stretching exercises: all-standing, all-floor or all-barre.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: White Rock Boxing Documentary 5/14 (SCC) 8:00pm 60 minutes Boxer, trainer, promoter, and gym owner Billy Stanick runs boxing facility near Ballentine, South Carolina.
	Carolina Stories #110 Aiken: Much Ado About Horses 5/14 (SCC) 9:00pm 30 minutes Three day equestrian event reveals championship side of Aiken, South Carolina. From 2004.
Series Title: Airdates: Time: Length: Description:	2017 World Dancesport Grandslam Series Mondays, 5/14 – 6/25 (SCC) 11:00pm 60 minutes The WORLD DANCESPORT GRANDSLAM SERIES is back, featuring the best competitive dancers in the world vying for the most prestigious titles and the prize money in the world of dance.
Program Title Airdate: Time: Length:	: American Pharaoh 6/12 (ETVW) 6:00am 60 minutes

Description:	An American coaches the Egyptian national soccer team as it attempts to qualify for the World Cup.
Airdate: Time: Length:	
Airdate: Time: Length:	: Great Family Hotels of Myrtle Beach 6/25 (SCC)
Episode Title: Airdate: Time: Length:	Carolina Stories #411 The Last Ride: Memories of the Myrtle Beach Pavilion 6/25 (SCC) 9:30pm 30 minutes Last days of South Carolina's most famous seaside amusement park.

### WOMEN

Series Title:	Independent Lens #1912
Episode Title:	Dolores
Airdate:	4/1 (ETVW)
Time:	6:00am
Length:	2 hours
Description:	Activist Dolores Huerta tirelessly led the fight for racial and labor justice with Cesar Chavez.

Program Title	: Anne Braden: Southern Patriot
Airdate:	4/4 (ETVW)
Time:	7:00am
Length:	60 minutes
Description:	The extraordinary life of civil rights leader and social activist Anne
	Braden is chronicled.
Series Title:	Reel South #303

Series Title:	Reel South #303
Episode Title:	First Lady of the Revolution
Airdate:	4/23, 6/18 (SCC)
Time:	10:00pm
Length:	60 minutes

Description:	A reluctant Southern belle is swept up in political upheaval in Central America during the 1940s.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Through The Eye of the Needle: The Art of Esther Nisenthal Krinitz 5/1 (ETVW) 7:00am 30 minutes The art and uplifting life story of Holocaust survivor Esther Nisenthal Krinitz are showcased.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Nobody Dies: A Film About A Musician Her Mom and Vietnam 5/6 (SCC) 11:30pm 30 minutes Indie singer-songwriter Thao Nguyen journeys to Vietnam for the first time and brings her mother.
Airdate: Time: Length:	: Miriam Beerman: Expressing the Chaos 5/7 (ETVW) 6:00am 60 minutes Personal demons and empathy for human suffering colored a lifetime of this remarkable artist's work.
Airdate: Time: Length:	: Flory's Flame 5/8 (ETVW) 6:00am 60 minutes The life of 90-year old Sephardic US National Heritage Fellow musician Flory Jagoda is showcased.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: Penny & Red: The Life of Secretariat's Owner 5/13 (ETVW) 7:00am 60 minutes The life of Penny Chenery, owner of the Triple Crown winning horse Secretariat, is explored.
Program Title Airdate: Time: Length: Description:	: We Served Too: The Story of the Women's Airforce Service Pilots 5/15 (ETVW) 7:00am 60 minutes A look at how the Women's Airforce Service Pilots broke through barriers during World War II.

Program Title: Louisa May Alcott: American Masters

Airdate:	5/20 (SCC)
Time:	7:00pm
Length:	90 minutes
Description:	A look at the author of "Little Women" reveals she was a free thinker with
	a literary double life.
Program Title	: Hedy Lamarr: American Masters
Airdate:	5/20 (SCC)
Time:	9:00pm
Length:	90 minutes
Description:	Discover the story of the most beautiful woman in the world, who was
	also an ingenious inventor.

### AGING/SENIORS/DISABILITIES

	Reel South #102 Tommy! The Dreams I Keep Inside Me 4/2 (SCC) 10:00pm 30 minutes Tommy Onorato, a 60 year-old man with an Autism Spectrum Disorder, dreams of singing in a Big Band.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Southern Lens #506 Jackson Sandwich 4/2 (SCC) 10:30pm 30 minutes Filmmaker chronicles the early diagnosis of his son's autism.
Series Title: Airdate: Time: Length: Description:	Growing Bolder Tuesdays, starting 4/24 (ETVW) 11:30am 30 minutes GROWING BOLDER targets people who believe, "it's not about age, it's about attitude. "The new lifestyle series finds and celebrates the men and women who smash stereotypes, promote lifelong learning and act as role models for active lifestyle and healthy aging. The co-hosts, veteran journalists Marc Middleton and Bill Shafer, bring a wealth of broadcast experience to GROWING BOLDER. In each episode, they introduce inspirational, optimistic and life-affirming segments about athletes, cancer survivors, musicians, actors, politicians, health experts, as well as ordinary people - all of whom share a common goal of growing bolder, not older.
Program Titla	people - all of whom share a common goal of growing bolder, not older.

Program Title: Soar Airdate: 4/30 (ETVW)

Time: Length: Description:	6:00am 60 minutes The inspiring relationship between two sisters, one a quadruple amputee, who are both dancers.
Episode Title: Airdate: Time: Length:	Reel South #305 Jonah Stands Up 4/30, 6/25 (SCC) 10:30pm 30 minutes Jonah Bascle challenges stereotypes associated with differently-abled individuals in New Orleans.
Program Title: Airdate: Time: Length: Description:	: Coming of Age in Aging America 5/8 (ETVW) 7:00am 60 minutes A look at how America's social and economic institutions will adapt due to demographic changes.
Program Title: Airdate: Time: Length: Description:	: Grey Glory 5/8 (ETVW) 8:00am 30 minutes Three Canadian seniors push their bodies to the limit and redefine our perceptions of aging.
Airdate: Time: Length:	Aging Matters - Aging & The Workplace 5/8 (ETVW) 8:30am 30 minutes Explore what the workforce of tomorrow will look like and what employers need to do now to adapt.
Series Title: Episode Title: Airdate: Time: Length: Description:	Reel South #308 Driven Blind 5/14 (SCC) 10:30pm 30 minutes Dan Parker, a champion drag racer, struggles to adapt after being blinded in a racing accident.
Series Title: Airdate: Time: Length:	Food Over 50 Tuesdays, starting 5/15 (ETVW) 10:00am 30 minutes

Description: The mission of the cooking series FOOD OVER 50 is to inform, instruct and entertain America's late Gen-X, Boomer and senior audiences with artistic and appetizing preparations of wide-ranging international recipes that are nutritionally enticing.

Program Title: Do Not Go Gently		
Airdate:	6/18 (ETVW)	
Time:	8:00am	
Length:	60 minutes	
Description:	These three remarkable artists have maintained their creative productivity	
	into their golden years.	

# **Making It Grow**

### April

Join us for "Making It Grow" **April 3** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Extension Agents Jackie Jordan and Tony Melton. Also on the panel will be Rebecca Turk from Moore Farms Botanical Garden who show how to create wreaths out of "pine cone zinnias".

Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show. In addition, Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium will Skype into the show and will try to stump the panel with his "Mystery Plant".

Join us for "Making It Grow" **April 10** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Georgia Extension Agents Suzanne Holmes and Campbell Vaughn along with Dan Hill from Kalmia Gardens in Hartsville, SC. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guests in the studio will be Clemson Food Safety & Nutrition team members Dr. Michelle Parisi and Shana Madden who will be discussing sunburn prevention and treatment with a homemade salve.

The featured segment will be a trip to the Hanahan Butterfly and Pollinator Garden located at the Hanahan Public Library. Terasa Lott talks with Keep Hanahan Beautiful volunteer Kathy Stone about their plant selection and the various butterflies they attract. In addition, they talk about the rain garden there installed by Clemson Extension and the Ashley Cooper Stormwater Education Consortium.

Join us for "Making It Grow" **April 17** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Vicky Bertagnolli and Tony Melton along with Clemson Associate Jonathan Windham. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show. Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium will also Skype into the show and will try to stump the panel with his "Mystery Plant".

The featured segments will be a trip to Cedar Leaf Farm in Chester, SC to the home of 2012 SC Tree Farmers of the Year Joanna Angle and Dr. Bill Altman. First, Amanda talks with Joanna Angle about their 3.5 acre pollinator plot and her love of stewardship. Later in the show, Amanda talks with Dr. Bill Altman about their use of solar panels to heat and cool their 1850's house.

Join us for "Making It Grow" **April 24** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Barbara Smith and Jordan Franklin along with Riverbanks Zoo & Garden horticulturist Eric Shealy.

Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show. Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium will also Skype into the show and will try to stump the panel with his "Mystery Plant".

The featured segment will be a trip to beautiful FoxPipe Farm in Laurens, SC. Amanda talks with Reed Edwards about growing non-toxic endophytic fescue and also sericea lespedeza for horses and ruminants. We'd also like to thank Clemson Extension Agent Bryan Smith for helping with this segment.

### May

Join us for "Making It Grow" **May 1** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Tony Melton and Cory Tanner along with Clemson Extension Director Dr. Thomas Dobbins. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guests in the studio will be students from Mayewood Middle School and their Junior Master Gardener Program. This program introduces young gardeners to the art and science of gardening and helps them develop leadership and life skills to become good citizens within their communities, schools and families. On the show, they will be making "Know and Show Sombreros" and will also bring some lettuce plants they have been growing in the classroom. Thanks to Sumter 4H Agent Terri Sumter for working with these students and for letting us know about all they are doing.

The featured segment will be a trip to Southern Hills Lavender in Greer, SC. Cory Tanner talks with owner Mary Bergstrom on all the varieties they grow and all the different products they make. Mary also talks about the best growing practices for lavender. In addition, Mary thanks the Clemson Plant and Pest Diagnostic Clinic for helping her identify problems she had when she first started growing lavender.

Join us for "Making It Grow" **May 8** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Georgia Extension Agents Suzanne Holmes and Campbell Vaughn along with Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

The featured segment will be a trip with Clemson Water Resources Agent Katie Altman to the South Carolina Aquarium in Charleston, SC. Katie talks with the manager of the Sea Turtle Care Center, Willow Melamet, on how they aid and care for sick and injured sea turtles. When a sea turtle is found stranded or injured, SCDNR brings the animal to the Sea Turtle Care Center for treatment. Their staff veterinarians diagnose each turtle and provide treatments and rehabilitative care. Rehabilitated sea turtles are released in hopes that they will become reproductive members of the sea turtle population. On our visit, we were able to witness the release of two turtles that were recently rehabilitated. Join us May 15 for "Making It Grow" on South Carolina ETV at 7pm.

It's time again for the ETV Bid Online Auction. We will give the phones a break and will once again partner with The SC Department of Agriculture and promote SC Agritourism and SC Specialty Food offers. Clemson Extension Agents Amanda McNulty, Terasa Lott and Tony Melton will be joined by Jackie Moore and Suzy Ellison from the SC Department of Agriculture as they highlight these offers. The online auction runs from May 15 - 22.

Join us for "Making It Grow" **May 22** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Jackie Jordan and James Hodges along with Davis Sanders from South Pleasantburg Nursery in Greenville, SC. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guest in the studio will be Esther Wager of Palmetto Pride. Clemson Water Resources Agent Katie Altman will talk with Esther about their Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED) program. According to their website, "The proper design and effective use of the built environment can lead to a reduction in the fear and incidence of crime and an improvement in quality of life".

The featured segment will be Terasa Lott and Kaitlyn Park of SCETV in the "Making It Grow" kitchen creating an English Trifle with local strawberries.

Join us for "Making It Grow" **May 29** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Tony Melton and Paul Thompson along with Durant Ashmore from Durant Ashmore Landscape Nursery. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guests in the studio to preview the upcoming AG + ART Tour will be Clemson Agribusiness Agent Ben Boyles and Horry County AG + ART Chair Barbara Streeter. This free, self-guided tour of South Carolina designated farms features local artisans. During the tour, visitors will have the opportunity to see first-hand where food comes from, to watch artists in action and to learn more about rural life.

The featured segment will be a trip to Mount Pleasant to learn about the SCDNR's South Carolina Oyster Restoration and Enhancement program (SCORE). Amanda talks with Michael Hodges with SCDNR as he explains the importance of oyster reef restoration. Also on this day, two local school groups participated in helping place recycled oyster shells and in planting Spartina grass.

### June

Making It Grow was pre-empted June 5 due to the debates.

Join us for "Making It Grow" **June 12** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Vicky Bertagnolli, Jackie Jordan and Tony Melton. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show. Our special guest in the studio will be Lori Watson from Mill Creek Greenhouses in Columbia, SC who will bring some plants that thrive in the summer.

Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium will also Skype into the show and will try to stump the panel with his "Mystery Plant".

Join us for "Making It Grow" **June 19** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Agents Laura Lee Rose and Cory Tanner along with Davis Sanders from South Pleasantburg Nursery. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guests in the studio will be members from the Clemson Food Safety and Nutrition Team, Adair Hoover and Layla Burgess, who will talk about making apple cider vinegar and infusing with herbs.

The featured segment will highlight Aquaponics and the research being done by Clemson University Aquaculture and Fisheries Specialist, Dr. Lance Beecher.

Join us for "Making It Grow" **June 26** at 7pm on SCETV. Clemson Extension Agent and Host Amanda McNulty will be joined on the panel by Clemson Extension Associate Jonathan Windham, Clemson Agent Tony Melton and Dr. John Nelson from the AC Moore Herbarium. Clemson Agent Terasa Lott will host the Chat Room and will also provide some useful water quality tips during the show.

Our special guest in the studio will be the 2018 SC Watermelon Queen, Emily Dicks, who will share with us some Watermelon recipes and also some nutritional information.

The featured segment will be a visit to Fort Motte, SC where Amanda talks with forester Angus Lafaye and naturalist John Cely about the state champion Honey Locust tree they found.